Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" обърна ЦСКА с 3:2 на волейбол

Александър Попов
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Левски Волей" победи драматично след обрат от 0:2 до 3:2  (21:25, 25:27, 25:23, 25:19, 17:15) състава на ЦСКА в дербито от 19-ия кръг на мъжкия шампионат по волейбол, играно пред над 300 зрители в зала "Универсиада".
"Червените" пропиляха солиден аванс, взет след първите две части, в които воденият от Александър Попов състав показа силен сервис. Символичните гости взеха преднина в срещата след 25:21, а след това спечелиха и втория гейм с 27:25.  
"Сините" започнаха обрата в третата част, спечелена трудно от тях с 25:23. В четвъртия гейм домакините поведоха с 8:3 и това им даде спокойствие, довело до изравняване в резултата след 25:19.
В тайбрека играта беше равностойна, като първият мачбол беше в полза на Левски при 14:13. "Червените" взеха следващото разиграване, а след това се стигна и до 15:15. Левски затвори дербито от третия си опит при 17:15.
Мачът беше изключително равностоен, с доста грешки и от двете страни на мрежата. Радвам се, че успяхме да съберем морални сили и да спечелим. Би трябвало да спечелим по-лесно заради здравословните проблеми на ЦСКА. Показахме характер и се борихме до самия край. В третата част настроението ни се подобри значително. Стана истински спектакъл за зрителите, коментира старши треньорът на "Левски" Владимир Николов.
След тази победа, дошла след повече от два часа игра, "Левски" е на шесто място, докато ЦСКА продължава да заема третата позиция в първенството.
Много често се случват тези неща. Загубихме темпото си. В края на третия гейм "Левски" спечели няколко точки, които трябваше да бъдат наши и така се обърна всичко. Имахме възможност да затворим мача с 3:0. Класирането и феновете изискват победи, заяви старши треньорът на "армейците" Александър Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени