Две доживотни присъди за извършителя на атентатите в Ню Йорк и Ню Джърси пред 2016-а

Кадър от експлозията в Ню Йорк през септември 2016 година.
БГНЕС

30-годишният американец от афганистански произход Ахмад Рахими получи две доживотни присъди за двата бомбени атентата, извършени през септември 2016 г. в Манхатън, предадоха световните агенции.

При бомбените нападения пострадаха 31 души, а целият Ню Йорк изпадна в паника, тъй като това бяха първите подобни атаки след 11 септември 2001 г. През 2016-а Рахими беше обвинен в процес по осем обвинения за двете бомби, поставени в Ню Йорк и за още шест в Ню Джърси. При залаването му, у 30-годишният мъж беше намерен ръкописен дневник, възхваляващ бившия лидер на "Ал Кайда" Осама бин Ладен.

Още от категорията

Интернет хигиената - важна, колкото и тази преди хранене

Семейство, софтуер, училище – в този триъгълник е заключен успехът за предпазване на децата в мрежата, а никой няма да каже, че успехът не е нужен, защото 87% от българските деца са в интернет. 80% от тях са под 13-годишна възраст. Всяко пето дете е имало среща с човек, с когото се е запознал в социалните мрежи, сочат различните проучвания от..

публикувано на 19.02.18 в 11:28

Символът на Разград – градският часовник, отново отмерва времето

Един от символите на Разград – градският часовник, отново отмерва времето, след като близо две години беше спрял заради повреден механизъм. Много време отне на общинската администрация издирването на специалист, готов да ремонтира механичните части на устройството, запазвайки автентичността на часовниковия механизъм . Повечето фирми предлагали..

публикувано на 19.02.18 в 11:26

Лавина погуби баща и дъщеря във Френските Алпи

Баща на 43 години и 11 годишната му дъщеря загинаха в неделя, след като лавина ги застигна при каране на ски във Френските Алпи, предаде агенция Франс прес. Двамата от района на Париж се спускали в по ледник в района на Вал д'Изер, който бил затворен заради опасност от лавини, когато ги застигнала снежната маса. Телата им била открити в..

публикувано на 19.02.18 в 11:16

Служители на ареста и съдебни охранители отново излизат на протест

Служителите на ареста във Велико Търново и съдебните охранители ще протестират пред съдебната палата днес в 17.00 часа. Те ще отстояват исканията си за увеличение на заплатите и бюджетите на главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", по които правителството продължава да мълчи, съобщиха от техния синдикат. Своето недоволство ще изразят..

публикувано на 19.02.18 в 11:04

Кметовете на ДПС в кърджалийските села Звиница и Енчец са преизбрани

Кметовете на ДПС в кърджалийските села Звиница и Енчец са преизбрани на вчерашните частични местни избори. Те отново се кандидатираха, след като миналата есен пълномощията им бяха прекратени заради участие в търговски фирми.  В Звиница вотът беше спечелен от  Ниязи Вели  със 78 на сто от гласовете, а в Енчец - от  Юксел Бекир , който беше..

публикувано на 19.02.18 в 10:47
Доц. д-р Борислав Александров по време на 26-ата българска антарктическа експедиция

Полярникът доц. д-р Борислав Александров разказва за първата българска мареографна станция в Антарктика

Какво е мареографна станция? Защо е важна не само за България, но и за световната наука? Доц. д-р Борислав Александров стъпва за първи път на Ледения преди 19 години континент. За обикновения любител на приключенски четива подобно пътуването дотам е по-скоро от типа на „Ех, ако някой ден... Би било хубаво, но…“, наистина трудно осъществима мечта, обвеяна..

публикувано на 19.02.18 в 10:45
Мая Манолова

Омбудсманът организира дискусия "Социална защита на деца с един или двама починали родители"

Омбудсманът Мая Манолова внесе обществена дискусия под надслов "Социално-икономическа защита на деца с един или двама починали родители“. Повод за форума е кампанията за защита на правата на децата сираци, която омбудсманът стартира в края на миналата година. Идеята възникна след едно гневно писмо на майка с три деца - Златина Хаджипанайотова ,..

публикувано на 19.02.18 в 10:34