В София започва най-големият туристически форум у нас "Ваканция и СПА Експо"

България и Сърбия ще подпишат двустранно споразумение в областта на туризма

Снимка: eu2018bg.bg

Най-големият туристически форум в България за 35-ти път ще събере фирми, браншови организации и общини от 22 страни на Международната туристическа борса в София.

Събитието съвпада с присъствието на министрите на туризма на 28-те страни-членки на Европейския съюз у нас, което е търсено умишлено, подчерта министър Николина Ангелкова. За първи път в историята си Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" има партньор страна и това е Сърбия:

Предстои ни подписване на двустранно споразумение за привличане на туристи от трети страни със Сърбия, каза министър Ангелкова.

През втория и третия ден изложението е отворено за всеки, който се интересува от почивки и пътувания.

Община Ловеч представя на туристическото изложение 20 от най-забележителните природни и културно-исторически обекти.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова посочи, че 20-те най-значими забележителности в общината, които я правят интересна и уникална дестинация, са събрани в специално издадена нова туристическа карта:

На нашия щанд ще има дегустация на местни продукти, на ловешко вино… Ще се разиграва томбола с различни награди, сувенири, ваучери за безплатно посещение на туристическите обекти и други изненади. Визията му е аранжирана с пейзажни фотоси.


Още от категорията

Свиване на индустриалното производство в ЕС при пореден добър растеж в рамките на България

Индустриалното производство в еврозоната и в целия Европейския съюз се сви през юли по-рязко от очакваното, парирайки част от добрия растеж през предходния месец, показват данни на Евростат, които са сякаш сигнал за продължаващо нестабилно представяне на промишления сектор в края на второто тримесечие. В същото време обаче индустриалното..

публикувано на 14.08.18 в 15:34
Емил Хърсев

Емил Хърсев: Промяна на китайския валутен резерв би била твърде рискована

"Русия има паричен режим, наподобяващ валутен борд, но без фиксиран курс. По закон руската централна банка има задължението да държи обезпечение на руската рубла в чуждестранни активи. Това обезпечение се натрупва за сметка на продажбата на нефт и природен газ. Тъй като те до момента на световните борси са базирани в долари, руската централна..

публикувано на 14.08.18 в 15:20

Стабилен растеж на БВП на еврозоната през второто тримесечие благодарение на добро представяне на германската икономика

Икономическата експанзия на еврозоната избегна забавянето през второто тримесечие на годината благодарение на по-добро от очакваното представяне на германската икономика, показват възходящо ревизирани данни на Евростат. Въпреки това редица икономисти и анализатори предупреждават, че търговското напрежение в глобален план, както и спираловидното..

публикувано на 14.08.18 в 14:52

Тенденцията в Турция е дългосрочна, извън валутната криза от последния месец

Има ефект на стабилизиране на турската лира спрямо големия срив от петък, обясни в предаването "12+3" Стоян Михайлов, финансов анализатор и валутен брокер. " В края на вчерашния ден и в рамките на настоящата сесия наблюдаваме поскъпване на турската лира спрямо еврото – това е т.нар. нормална корективна фаза след изключително резкия спад от..

публикувано на 14.08.18 в 14:16
Европейски статистически институт

Забавяне на икономическия растеж в България, отчита Евростат

Забавяне на икономическия растеж в България през второто тримесечие на годината, отчитат от Евростат. Данните са на годишна база. Икономиката ни е отбелязала ръст от 3,4 на сто при 3,6 на сто за периода от януари до март. За разлика от нас - страните в еврозоната са отчели по-висок от очаквания икономически растеж. Според..

публикувано на 14.08.18 в 14:06

Рязко подобрение на икономическите нагласи в Германия през август

Нагласите на германските анализатори и инвеститори относно състоянието на водещата европейска икономика през следващите месеци се подобриха рязко през август, тъй като постигната предварителна търговска договорка между САЩ и ЕС доведе до отслабване на опасенията, свързани с ескалиращата "война с митата" в световен план, показва последно..

публикувано на 14.08.18 в 14:01

Наблюдава се нормализация на финансовите пазари в Европа

Тази сутрин се наблюдава нормализация на европейските финансови пазари, след усилените продажби през последните два дни заради ситуацията с турската лира, съобщи Ройтерс.  Вчера еврото регистрира най-ниската си стойност спрямо долара за тази година, а най-силно засегнати бяха европейските банки. Причината за частичната нормализация и..

публикувано на 14.08.18 в 13:32