Eмисия новини
от 14.00 часа

В София започва най-големият туристически форум у нас "Ваканция и СПА Експо"

България и Сърбия ще подпишат двустранно споразумение в областта на туризма

Снимка: eu2018bg.bg

Най-големият туристически форум в България за 35-ти път ще събере фирми, браншови организации и общини от 22 страни на Международната туристическа борса в София.

Събитието съвпада с присъствието на министрите на туризма на 28-те страни-членки на Европейския съюз у нас, което е търсено умишлено, подчерта министър Николина Ангелкова. За първи път в историята си Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" има партньор страна и това е Сърбия:

Предстои ни подписване на двустранно споразумение за привличане на туристи от трети страни със Сърбия, каза министър Ангелкова.

През втория и третия ден изложението е отворено за всеки, който се интересува от почивки и пътувания.

Община Ловеч представя на туристическото изложение 20 от най-забележителните природни и културно-исторически обекти.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова посочи, че 20-те най-значими забележителности в общината, които я правят интересна и уникална дестинация, са събрани в специално издадена нова туристическа карта:

На нашия щанд ще има дегустация на местни продукти, на ловешко вино… Ще се разиграва томбола с различни награди, сувенири, ваучери за безплатно посещение на туристическите обекти и други изненади. Визията му е аранжирана с пейзажни фотоси.


Още от

Последно в Бизнес

Всички новини в Бизнес: днес | вчера

Най-четени