Тома Биков: Премиерът и ГЕРБ никога и по никакъв начин не са се солидализирали с Луковмарш

Снимка: БГНЕС

От парламентарната група на ГЕРБ оспориха с декларация разпространената от БСП позиция, с която се призовава премиерът Бойко Борисов да се разграничи от провеждането на Луковмарш. Социалистите окачествиха проявата като проблем на правителството.

Тома Биков от ГЕРБ подчерта: 

Премиерът Борисов и ГЕРБ никога и по никакъв начин не са се солидализирали с Луковмарш, за да се разграничават от него. Нещо повече - оценяваме тази проява като възможност за изява на привърженици на антидемократичната националсоциалистическа идеология и следователно се противопоставяме остро на подобен тип събития.


Свързани новини

Георг Георгиев: Луковмарш е срамна провокация

Правителството осъжда планираното за събота националистическо шествие Луковмарш и се надява то да не се проведе. В позиция, оповестена от заместник външен министър Георг Георгиев се казва, че събитието е срамна провокация : Провокация, която се..

публикувано на 14.02.18 в 11:11
Още от категорията
Веселин Марешки

Марешки: Няма да участваме във вота на недоверие

Няма да участваме в този безсмислен дебат, заяви в предаването „Преди всички“ зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки относно внесения от БСП вот на недоверие към правителството с тема „Здравеопазване“...

публикувано на 18.10.18 в 08:49
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Не очаквам разпад на "Обединени патриоти"

„Обединени патриоти“ са „потъващ кораб“, подкрепата за тях се срива - в момента тя е около 4,5%. Това коментира в предаването „Преди всички“ политологът Петър Чолаков. Според него едната версия за разкола сред патриотите са предстоящите..

публикувано на 18.10.18 в 08:23

Депутатите ще разгледат промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Сред предложените от финансовото министерство изменения е от догодина данъкът за леките коли да зависи от замърсяването, което превозното средство..

публикувано на 18.10.18 в 07:32

Захариева открива годишния форум на Дунавската стратегия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие 7-ия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, която се провежда в Националния дворец на културата. В края на 2017 г. България пое ротационното..

публикувано на 18.10.18 в 04:47

Вицеадмирал Клайв Джонстън: Със Sea Guardian НАТО се подготвя за справяне с терористичните заплахи по море

Вицеадмирал Клайв Джонстън, командващ Съюзното морско командване на НАТО – МАРКОМ, заяви след срещата си с българския президент Румен Радев във Великобритания, че Алиансът винаги е загрижен, когато става дума за тероризъм и че военноморските сили..

публикувано на 18.10.18 в 04:12

Румен Радев се срещна с представители на българската общност в Лондон

При огромен интерес българският президент Румен Радев се срещна снощи с представители на българската общност в посолството в Лондон. Той изрази гордост от успяващите в чужбина българи и в същото време надежда, че повечето от тях ще се върнат в България,..

публикувано на 18.10.18 в 01:29
Бойко Борисов

Борисов с извинение от ЕНП за начина на съобщаване на новината за Виктория Маринова

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е получил извинения от всички представители на Европейската народна партия заради начина, по който бе съобщена новината за убитата журналистка Виктория Маринова. Борисов каза това на влизане в Европейския съвет и в..

обновено на 17.10.18 в 23:44