Разплащателната агенция ще проверява дали заявяваните от фермерите площи за директни плащания са действителни

БГНЕС

Разплащателната агенция ще може да проверява административно дали заявяваните от фермерите площи за директните плащания отговарят на действителните. Това реши окончателно Народното събрание с промените в Закона за подпомагане на земеделските производители.

Изменението се налага във връзка с наказателна процедура срещу България за ограничаване на достъпа до директни плащания на площ на потенциални кандидати за подпомагане. 

С окончателните промени се създава възможност Разплащателната агенция да извършва проверки за изкуствено създадени условия.

Заповедта, с която земеделският министър одобрява обхвата на мярката за допустимите за подпомагане площи, ще бъде обнародвана в "Държавен вестник".

Кандидатите ще подават заявление за дадената календарна година, като трябва да разполагат със съответните земи. Те ще се регистрират в Общинска служба по земеделие, в специализирана електронна програма на аграрното министерство. Ведомството ще обобщава и предава тези данни на Разплащателната агенция, която ще ги съпоставя с данните от заявленията. 

Още от категорията
Валдис Домбровскис

Валдис Домбровскис: Експерти от ЕС ще дискутират възможността за регулация на пазара на криптовалути

Група от високопоставени експерти от ЕС ще обсъди през следващата седмица възможността за въвеждане на регулация на пазарите на криптовалути, заяви в петък заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис, съобщава Ройтерс. Бившият латвийски премиер Домбровскис е вицепрезидент на ЕК и европейски комисар за еврото и социалния диалог, отговарящ..

публикувано на 23.02.18 в 14:21

Януарската инфлация в еврозоната се забави до 6-месечно дъно от 1,3%, потвърди европейската статистика

Инфлацията в еврозоната се забави очаквано през първия месец на настоящата година в резултат на по-слаб растеж на енергийните цени, показват окончателни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в еврозоната се понижи през януари с 0,9% спрямо декември 2017-а година, когато се повиши с 0,4 на сто. На годишна база..

публикувано на 23.02.18 в 13:58

Евростат: България е на опашката в ЕС с най-ниска минимална работна заплата в началото на 2018 година

Минималното заплащане на труда (преди приспадането на данъците) в рамките на ЕС към януари 2018-а година е било най-ниско в България, следвана от Литва, Румъния и Латвия, показват резултати от проучване на Евростат, оповестено в петък. Трябва да се има предвид, че към 1-ви януари 2018-а година в 22 от 28-те страни - членки на съюза има..

публикувано на 23.02.18 в 13:24

През 2017 година Royal Bank of Scotland излезе на печалба за пръв път от десет години насам

Голямата британска банка Royal Bank of Scotland Group обяви в петък, че през 2017-а година е излязла на печалба за пръв от десет години насам, въпреки отчетените загуби през четвъртото тримесечие. Банката, чийто мажоритарен собственик е британската държава, отчете оперативна загуба от 583 млн. паунда през последното тримесечие на миналата..

публикувано на 23.02.18 в 12:44

Напрежение на италианския дългов пазар седмица преди важните избори на Апенините на 4-ти март

Италианските облигации се намират под натиск от продажби, като доходността на 10-годишните книжа е на път да приключи петъчната търговия с най-здрав седмичен ръст от началото на годината, отразявайки засилващото се напрежение преди важните избори в страната на 4-ти март, които се очаква да доведат до нестабилен парламент без ясно изразено..

публикувано на 23.02.18 в 11:41
Пристанището на Солун

Гърция приватизира 67% от пристанището на Солун

Гръцките депутати одобриха късно в четвъртък продажбата на 67-процентов дял от компанията, менажираща пристанище Солун, предаде БТА. Сделката е на стойност 232 милиона евро. Парламентът ратифицира договора за концесия до 2051 г., подписан през декември с консорциума „Саут юръп гейтуей Тесалоники“ (South Europe Gateway Thessaloniki)...

публикувано на 23.02.18 в 11:05
Клаус Реглинг

Клаус Реглинг: Започна техническата работа за това, дали е необходимо облекчаване на гръцкия дълг

Започна техническата работа, за да се определи дали ще се изисква ново облекчаване на дълга на Гърция след очакваното приключване на третата спасителна програма за страната по-късно тази година, обяви в петък ръководителят на Европейския механизъм за стабилност (ESM) Клаус Реглинг , съобщава агенция Ройтерс. Реглинг подчерта, че изискване..

публикувано на 23.02.18 в 11:03