Eмисия новини
от 16.00 часа

Елеонора Лилова е новият председател на Агенцията за закрила на детето

Според нея проблемите с насилието над деца няма как да бъдат решени още утре

| обновено на 14.02.18 в 16:58
Елеонора Лилова
Снимка: Сайт на 2 СУ "Акад. Емилиян Станев"

За нов председател на Държавната агенция за закрила на детето правителството определи Елеонора Лилова. Досега тя беше директор на  училище "Акад. Емилиян Станев" в София.

Предишният председател на агенцията Офелия Кънева беше отстранена от поста по искане на премиера Бойко Борисов след случаите на насилие в габровския дом за деца с увреждания "Хризантема". 

Елеонора Лилова е магистър по педагогика и социология в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и е защитила научна степен "Доктор по управление на образованието" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 
Новият председател на Държавната агенция за закрила на детето е висококвалифициран експерт и притежава дългогодишен опит като преподавател. През годините на кариерното ѝ развитие е заемала различни длъжности - от начален учител до директор на училище.
В интервю за "Хоризонт" Елеонора Лилова, каза, че проблемите, свързани с насилието в детските градини и домове, са натрупани през годините и не може да се очаква да бъдат решени още утре: 
Трябва да проследим дали има още такива случаи. Трябва да анализираме като цяло проблемите. Не мога да гарантирам, че още от утре всичко ще бъде наред. Проблемът е наистина много широк и цялата държава трябва да поеме своята отговорност. 

Още от

Кметски син – незаконен лихвар

обновено на 21.02.19 в 17:01

Последно в България

Всички новини в България: днес | вчера