Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да поиграем на любов в лудницата

„Любов в лудницата“ е представление, които не се случва често в театъра. Това отбелязва актрисата Албена Павлова. Ще я гледаме в Бургас заедно с Ненчо Илчев на 23 февруари от 19.00 часа в НХК.

Актьорите сме рядко работливо племе. Нямаме нищо против да влизаме от постановка в постановка и всяка вечер да сме на сцената. Това ни прави все по-добри професионалисти. Когато човек вгради сърцето си в това, което обича, трудът му е скъпоценен. Няма да намерите мързелив актьор, много е странно. Когото и да попитате от моите колеги, на всеки му се играе, значи на всеки му се работи. Но независимо колко съм работлива, или мързелива, или талантлива …,  ще получавам все същите мизерни средства от порядъка на  650 лева.

Динамична е обстановката в театъра. Единственото, което за сега на мене лично не ми е достатъчно, и на моменти ме кара да се чувствам угнетена и обезсърчена, това е държавната политика спрямо театрите. Актьорската заплата с много малко надвишава минималната за България. Това е рядко подценяван труд. Публиката е на наша страна, огромната липса е тази на държавата.

Първият снимачен ден на „Столичани в повече “ беше преди 7 години на 14 февруари, каква е приятната  емоция, която носи, и с какво ни изненадва „Любов в лудницата“-  в аудиофайла. В него ще чуете и за участието на актрисата във „Време разделно“. Във филма тя е момичето, което Караибрахим подарява на венецианеца.  В живота тогава тъкмо е започнала красивата й любов с Емил и всяко телефонно обаждане от асистентката на Време разделно кога и къде ще я вземат за Смолян, й напомня, че не желае да се разделя с Емил дори  и за минута.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени