Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Андалуската котка" в "Петното"

Движенчески театър „Фракториум деи“ представя в клуб „Петното на Роршах“ джазово-лингвистичния спектакъл „Андалуската котка“ от Людмил Станев. 


Спектакълът разкрива възможностите на езика за жонглиране със смисъла на думите и разказва за  хилядолетната история на човечеството и неговите заблуди. 

Сценографията е дело на Максим Желев, а текстът и режисурата са на писателя Людмил Станев.

СнимкаД-р Людмил Станев е писател, публицист, сценарист, лекар по образование. Той е автор  и на книгите „Няма такава книга“, „Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“ (награда „Христо Г. Данов“ за детска литература, съвместно с илюстратора Красимир Добрев), „По-малко“, „Приятели мои“. 

"Няма такава книга" е може би най-известното заглавие в творчеството на родения във Варна сатиричен писател. По нищо не личи, че "писането на истории е занимание самотно", както Людмил Станев твърди в последния си сборник, наречен "Рязко". 

Осмиването на реалността и гротеската са водещи теми в неговите къси разкази, а герои на кратките му истории са незабележимите хора на ежедневието... И всичко това се случва често в любимия му Пловдив. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени