Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп хвали Мане за трите гола срещу "Порто"

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на английския футболен клуб "Ливърпул" Юрген Клоп традиционно не раздава персонални оценки на играчите си, но след успеха с 5:0 над "Порто" в първия осминафинал в Шампионската лига снощи не се сдържа и засипа с похвали Садио Мане. Мане се отличи с хеттрик, а останалите два гола бяха дело на Мохамед Салах и Роберто Фирмино съответно в 29-ата и в 69-ата минута.

Мане просто беше невероятен. На всички доказа, че е прекрасен футболист. Защото е важно не само да бележиш голове, но и да участваш в тяхното създаване. В този мач при него се получи. Първият гол, може би бе и малко случаен, но в третия демонстрира своята световна класа. Участието му в мачовете винаги е на добро ниво, дори когато минава и през немного добри моменти. Дори когато не е 100 процента готов, той може да вкара, може и да изработи гол, каза Юрген Клоп.

Мохамед Салах също продължава да впечатлява всички и снощи отбеляза 30-ото си попадение през сезона във всички турнири.

Той прави един добър сезон и вече е разпознаваем като играч от много високо ниво. Когато говорихме за него непрекъснато в последните седмици, той напълно го заслужаваше. Също така искам да поздравя за представянето им Алекс Окслейд-Чембърлейн и Роберто Фирмино, които бяха солидни. В този мач наистина мога да кажа, че защитата ни започна да работи. Представихме се наистина добре в отбрана. Не мога да пропусна комплиментите си и за момчетата в средата на терена, които бяха фантастични. Порто е на първо място в своята лига и няма как да си там, ако не играеш добър футбол, ако не си добър отбор, заяви още Юрген Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени