Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът от училището във Флорида беше изправен пред съда

Стрелецът от училището във Флорида беше изправен пред съда. 19-годишният Никълъс Крус беше обвинен в предумишлено убийство. От полицията заявиха, че той се е признал за виновен за нападението. При стрелбата загинаха 17 души. 

В същото време от ФБР започнаха разследване на действията си по случая. По-рано стана ясно, че потребител е предупредил агенцията за пост на младежа в Ютюб, в който той пише, че ще стане "професионален стрелец в училище". От агенцията обясниха, че са провели разследване, но не са успели да идентифицират напълно автора. 

Междувременно учител заяви, че училищните власти са изпратили електронни писма до преподавателите относно поведението на Никълъс Крус, след като миналата година той е заплашвал ученици. 

Възрастта на обвиняемия за стрелбата в гимназията във Флорида отново разпали дебатите за възрастовите изисквания за купуване на огнестрелно оръжие в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Полицията заяви, че 19-годишният Никълъс Крус законно е придобил използваното от него полуавтоматично оръжие. Крус купил оръжието само месеци след като навършил 18 години. На тази възраст той не можел да вземе нито един от пистолетите в магазина. Но за полуавтоматични оръжия, пушки и автомати няма такива възрастови ограничения, отбелязва Асошиейтед прес. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени