Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ започва да събира подписи за оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

От БСП съобщиха за задаваща се нова криза с бюджета на Здравната каса

| обновено на 16.02.18 в 10:00
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ започва да събира подписи за искане на оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента. Това обяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Мотивът за исканата оставка е заради системно нарушаване на правилника на парламента от Валери Жаблянов.

Нашите основания ние ще ги формулираме и юридически, но смятаме, че е здравословно да помогнем и на вас, понеже очевидно вашите партийни органи са атрофирали и не са в състояние да вземат ясно политическо решение.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че подменят реалните проблеми на обществото и съобщиха за задаваща се, според тях, нова криза с бюджета на Здравната каса. Депутатът Желю Бойчев:

Към началото на 2018 година задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат на над 271 милиона лева. Обезпокоителен факт е, че постъпват сигнали от здравноосигурени лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставянето на обезщетение от здравните каси на страни-членки от ЕС.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна