Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер: Да си номер едно е най-важното в тениса

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер победи Робин Хаасе с 4:6, 6:1, 6:1 на турнира по тенис в Ротердам с награден фонд 2 милиона евро и се завърна на върха в ранглистата на АТП. Швейцарецът измести Рафаел Надал от първото място и стана най-възрастният номер 1 в историята.

Да достигнеш до номер едно в ранглистата е може би най-важното постижение в нашия спорт. Това означава много за мен, каза Федерер след успеха, с който се класира за полуфиналите.

36-годишният швейцарец спечели 20-а титла от Големия шлем в Мелбърн по-рано този месец, а в Ротердам участва с уайлд кард с единствената цел да се завърне като номер 1 за първи път от ноември 2012 г. До момента най-възрастният номер 1 в тенис ранглистата бе Андре Агаси (САЩ) на 33-годишна възраст през 2003 година. Именно Агаси бе един от първите, който поздрави Федерер.

Роджър продължава да вдига летвата в нашия спорт. Поздравления за поредното му постижение, написа Агаси в Туитър.

На полуфиналите днес Федерер ще срещне италианеца Андреас Сепи. В другия полуфинал Григор Димитров играе с белгиеца Давид Гофен, който се класира без игра след отказване на контузения чех Томаш Бердих.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна