Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мей изключи възможността за втори референдум за Брекзит

Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей предупреди лидерите на ЕС в реч на конференцията за сигурността в Мюнхен, че гражданите ще бъдат изложени на риск, ако се позволи идеологията и институциите да ги заслепят така че да не видят нуждата от сътрудничество срещу терористичната заплаха, визирайки бъдещото партньорство след Брекзит.

Тереза Мей заяви, че Великобритания споделя болката от терористичните нападения в Европа. Тя предупреди, че ако Брюксел не се стреми към сътрудничество в областта на сигурността последиците за всички хора в Обединеното кралство и в Европа ще са сериозни. Договарянето на новото споразумение за сигурността след Брекзит ще изисква въображение и амбиция, посочи Тереза Мей.

Сигурността на Европа е и наша сигурност. Ето защо съм казвала и ще го кажа отново днес - Великобритания безусловно е ангажирана да я запази. Предизвикателството пред нас днес е да намерим начин да работим заедно за дълбоко и специално сътрудничество, да запазим постигнато досега и да го развием, за да се справим с нарастващата заплаха, пред която заедно сме изправени.

Запитана дали постигането на всичко това не е по-лесно, ако Великобритания не напусне ЕС, Тереза Мей бе непоколебима, че Брекзит ще се случи, че няма да има втори референдум.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени