Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на "Ботев" Пловдив се сбиха с полицията в София

При инцидента е пострадал полицай и 5-ма привърженици на клуба

| обновено на 18.02.18 в 20:12
Снимка: Радио ВИДИН


Четирима души пострадаха, а петима са арестувани след сблъсъци между полицията и футболни запалянковци в центъра на София преди мача "Левски" - "Ботев" Пловдив. Инцидентът е станал пред заведение на улица "Черковна". 
Сигналът в полицията е подаден от минувачи, които са видели фенове на "Ботев" Пловдив да се държат агресивно в заведение и да хвърлят пиратки по улиците. Единият от преминаващите хора се опитал да заснеме привържениците с мобилния си телефон и заради това е бил нападнат.
Пристигналите на място полицаи се се опитали да овладеят напрежението, но също са били атакувани от футболните запалянковци. В резултат на сблъсъците между полиция и фенове трима от привържениците на "Ботев" и един полицай са пострадали. Те са откарани в Университетската болница "Царица Йоанна" с различни травми.

Заради инцидента в центъра на София полицейското присъствие беше засилено. Двама от феновете на "Ботев " са били отведени в 5-то Районно управление  на МВР в София.  Тримата пострадали също са под полицейска охрана и ще се бъдат отведени в полицията, след като приключи лечението им в болницата. 

По-късно този вечер запалянковци са счупили стъклото на автобус по линия 120 в района на телевизионната кула. Инцедентът е станал след сканадал на две групи фенове. Извършителите са избягали. Полицаи разпитват очевидци на случилото се. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна