Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Симеонов: Ще се консултираме с ГЕРБ, но ако няма единомислие по ключови въпроси за туризма, ще искаме оставката на министър Ангелкова

Много граждани се включиха в шествието-поклонение пред личността и саможертвата на Васил Левски, организирано от НФСБ в София

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

В столицата тази вечер се проведе шествие-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, организирано от Националния фронт за спасение на България. 

Десетки граждани и симпатизанти на НФСБ се включиха в шествието-поклонение пред личността и саможертвата на Апостола на свободата – с портрети на Васил Левски и български трибагреници те потеглиха от паметника на Левски, за да стигнат до църквата "Света Петка Самарджийска", където е паметната плоча на Апостола. Шествието премина по улица "Московска" и беше водено от лидера на НФСБ и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов:

Това е първият ден на неговото безсмъртие. Ние отдаваме почит на най-големия българин, без който нямаше да има България и нямаше и нас да ни има сега. Или щеше да ни има, но щяхме да говорим на друг език. 

СнимкаПреди началото на тържественото събитие Валери Симеонов коментира предстоящия съвет на "Обединени патриоти", който ще се проведе идната седмица, и това, че НФСБ може да постави на дневен ред за обсъждане оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Симеонов посочи, че има сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти. Може би ще трябва по-внимателно обаче да обсъдим този въпрос с оставката, каза той, тъй като едни разминавания невинаги предопределят оставка. Не е задължително това да се случи, уточни вицепремиерът. Той допълни, че ще се консултират с коалиционните си партньори от ГЕРБ, защото "Обединени патриоти" са подготвили редица законопроекти. Валери Симеонов посочи, че ще се опитат да постигнат единомислие, но ако няма такова единомислие, една от политическите форми за търсене на решение е оставката: 

Имаме сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти. Аз ще се консултирам и с нашите коалиционни партньори от ГЕРБ. Подготвили сме редица законопроекти, промени в Закона за Черноморското крайбрежие, свързани с преместваемите обекти, в Закона за устройство на територията. Също така имаме определени разминавания по отношение на концесиите.Това са все въпроси, които трябва да бъдат уредени. Ако не го постигнем, тогава една от политическите форми на търсене на решение е и оставката. 





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени