Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор играл болен срещу Федерер

Григор играл болен срещу Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорът на турнира по тенис в Ротердам - Рихард Крайчек, обясни какви са били проблемите на Григор Димитров във финала с Роджър Федерер. Швейцарецът надигра хасковлията с 6:2, 6:2, но във втория сет изглеждаше, че българинът изпитва физически проблеми. Оказва се, той е бил болен, но Крайчек му благодари, че е довършил днешния двубой

Миналата нощ той се разболя, очевидно, не беше на 100 % днес - обясни холандецът Крайчек, шампион на „Уимбълдън“ през 1996 г. - Той няколко пъти ми се извини за това. Благодарих му, че доигра финала. Това е класа.

Димитров каза след мача: Срещу Роджър в настоящата форма, в която се намира той, не може да играеш на по-малко от 100 процента.

Той игра на финал номер 15 в кариерата си, като спечели 196 875 евро от наградния фонд и 300 точки за световната ранглиста. Българинът ще се завърне под номер 4 в света в понеделник, а Федерер ще оглави световната ранглиста.

Швейцарецът спечели трета титла в Ротердам и 97-а в кариерата си.

Тази седмица беше невероятна, моята цел беше да стигна до полуфиналите, а спечелих турнира и съм невероятно щастлив – каза Федерер. - Това със сигурност е една от седмиците в живота ми, която никога няма да забравя. Спечелих 97-а титла и се завръщам като номер 1 в света, което е невероятно. Очаквах да бъде труден мач. Григор е страхотен играч и страхотен спортист. Представя се супер в последните месеци. Мислех, че няма да спечеля с такъв резултат, но той изглежда имаше някакъв проблем. Успях да играе тенис по начина, по който искам и съм много щастлив.

Швейцарецът се доближи на 12 титли от Джими Конърс (САЩ), който е начело във вечната ранглиста по спечелени трофеи със 109.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени