Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Вешим е Разказвач на месеца в Столичната библиотека

Михаил Вешим

На 21 февруари от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столичната библиотека Михаил Вешим ще разговаря със себе си, защото иска да има интелигентен събеседник. По тази причина в разговора ще се включи и публиката. Входът е безплатен, а книгите му ще бъдат изложени във витрина на втория етаж през целия февруари.

Михаил Вешим /иначе Михаил Мишев/ е роден на 17 септември 1960 г. в София. Завършил е журналистика в Софийския университет, втори по успех в курса, но отзад напред. От 1983 г. до днес работи в хумористичния вестник "Стършел". На това работно място е сменил много професии - момче за всичко, доставчик на алкохол, организатор на банкети, шофьор на главния редактор. От 2003 г. е главен редактор и шофьор на самия себе си.

В свободното си време е написал хиляди фейлетони, стотици разкази и повече от две десетки книги. Автор е също на сценарии, радиопиеси, комедии за театър и хумористични спектакли, както и на някои автобиографични бележки като тази. По романа му "Английският съсед" е заснет едноименен сериал от БНТ.

Между многобройните му национални награди са "Чудомир", "Златен ланец", "Райко Алексиев" - за цялостно сатирично творчество, "Цветето на Хеликон" - награда на читателите за най-продавана книга - за "Нашингтон". "Английският съсед" е една от десетте книги, номинирани за Литературната награда на Европейския парламент - 2008 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени