Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Славия": Убеден съм, че предстоят добри неща във футбола

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов е убеден, че нещата в българския футбол ще се оправят. Той отново бе избран за член на Изпълкома на БФС на проведения в края на миналата седмица конгрес. На него за четвърти пореден мандат бе избран Борислав Михайлов.

Убеден съм, че нещата ще бъдат по-добре. И то благодарение, че ще имаме по-голяма помощ от ФИФА и УЕФА и повече клубове ще си помогнат за тяхното съществуване. Повечето хора казват, че БФС не прави нищо. Но не е така. От 1994 година съм и зная какво сме минали през тези години. Но когато даваш пари за спорт, даваш пари за образование и за здравеопазване. И едно дете става истински човек. Трябва да се родят 15 вундеркинда, за да се получи нещо веднага и да успеем да се класираме на голям форум, каза Венцеслав Стефанов. Той засегна и темата с чужденците в българския футбол.

Тенденцията за съжаление е да се увеличава броят на чужденците. БФС трябва да се намеси, но такива са законите в Европа, но това не оправдава никой и не лишава от възможността общините, държавата, БФС да помагат на подрастващите, допълни Венцеслав Стефанов. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна