Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ злато за Теса Въртю и Скот Мойр на Игрите в Корея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Теса Въртю и Скот Мойр спечелиха 5-ия си медал от зимни олимпийски игри, след като триумфираха при танцовите двойки в олимпийския турнир по фигурно пързаляне в Пьончан. Това е трета титла за канадците (след златото в отборната надпревара в Корея и това от Игрите във Ванкувър). Въртю и Моир поведоха след кратката програма, а във волната успяха да представят по изключителен и драматичен начин интерпретацията си на "Мулен руж", за което получиха втора оценка от 122,40 точки, но със сбор от 206.07 спечелиха стъпиха на олимпийския връх.

Не знаем какво ще ни предложи бъдещето, но по всичко изглежда, че сме близо до края на състезателната ни кариера, коментира Мойр след състезанието.

Сребърните отличия останаха за Габриела Пападакис и Гийом Сизерон. Французите показаха, че са преодолели тежки моменти от кратката програма, когато трикото на Пападакис се разкопча и се показа част от бюста ѝ. Двукратните световни шампиони получиха най-висока оценка за  волната програма – 123.35 точки и записаха два световни рекорда – за волната програма и в общото подреждане с 205.28 точки.

Американците – брат и сестра Мая и Алекс Шибутани заслужиха бронза със сбор от 192.59 точки, като изпревариха сънародниците си Медисън Хабел и Закари Донахю, които бяха трети след кратката програма, но останаха четвърти в крайното класиране.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени