Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта 2018

Снимка: БТА
Пощенска марка, посветена на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018, бе валидирана днес на специална церемония в Музея за историята на София.

На изданието е изобразена Статуята на София, а до един от най-ярките символи на града е стилизирана група на бягащи атлети. Цветовете са в преобладаващо синьо, в различни нюанси, подобно на използваните в бранда на кампанията.

Първи печат и подпис положиха кметът на града Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

На церемонията присъстваха олимпийските шампиони и медалисти Таня Богомилова, Ваня Гешева, Йорданка Благоева, Евгения Раданова и други спортни легенди, зам.-кметът д-р Тодор Чобанов и зам.-кметът Дончо Барбалов, общински съветници, главният изпълнителен директор на Български пощи Деян Дънешки, представители на Министерството на младежта и спорта, на Спортна София и на Дирекция ПИСТ към Столична община, проф. Татяна Янчева – зам.-ректор на НСА, Марияна Стоилова от РУО, спортни деятели, много филателисти, журналисти, гости.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени