Eмисия новини
от 02.00 часа

Деца в "Пътешествие в древността" с Археологически музей - Варна

Археологически музей - Варна ще бъде домакин на изложбата “Пътешествие в древността”, която ще открита на 24 февруари 2018 г. (събота) от 10.30 часа на първия етаж в сградата на Археологическия музей - коридорът пред зала „Праистория“. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 02 март 2018 г. (петък).

В рамките на тази инициатива бъдат показани рисунки, керамика и икони, изработени от деца на възраст от 4 до 8 години. Изложбата е финалният етап на първата част от “История на изкуството за деца” - съвместен проект на Детската къща, Археологически музей – Варна, Учебен музей - Варна и Градска художествена галерия “Борис Георгиев”.

Проектът се стреми да постигне две важни цели: чрез игри и практически дейности, да провокира интереса на най-малките към историята и изкуството, а от друга страна, да възпита у тях музейна култура, правейки същевременно музеите по-достъпни за детската публика.

Проект “История на изкуството за деца” представлява поредица от съботни практически ателиета, като част от тях се провеждат в музейна среда. Продължителността на проекта е от юни 2017г. до юни 2018 г.

Още от

Последно в Региони

Всички новини в Региони: днес | вчера