Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжния съд в Кюстендил прочетоха присъдите за убийството на бодигарда на Братя Галеви

Снимка: Кирил Фалин

В Окръжния съд в Кюстендил днес бяха прочетени присъдите за убийството на бодигарда на Братя Галеви Николай Радев, известен с прякора Отвертката. Убийството стана в заведение в Дупница на 11 март 2014 година. 


Съставът, председателстван от председателя на окръжния съд Мирослав Начев, присъди 15 години затвор за анестезиолога д-р Николай Карастоянов, баща на Владимира Карастоянова заради която стана кървавата разправа с Николай Радев, дядото на момичето известния в Дупница стоматолог д-р Владимир Карастоянов беше осъден на 9 години, а чичото на Владимира Иван Карастоянов - на 13 години. Тримата трябва да платят солидарно на съпругата на убития Радев - Милена Радева 50 хиляди лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди. 

Съдът постанови Гълъбина Радева и Юри Радев, родители на убития, да получат от тримата осъдени по 120 хиляди лева. Обезщетенията са от датата на убийството до окончателното им плащане. Осъдените трябва да заплатят над 7 хиляди лева разходи по делото. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана на по-горна инстанция в срок от 15 дни. Спрямо осъдените беше постановена забрана да напускат пределите на страната, беше им взета и мярка за неотклонение „Парична гаранция” от по 5 хиляди лева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени