Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нефтохимик" с 12-и пореден успех в Суперлигата по волейбол

„Нефтохимик“ постигна 12-та поредна победа в Суперлигата по волейбол
Снимка: sportal.bg

Шампионът „Нефтохимик“ постигна 12-та поредна победа в Суперлигата по волейбол при мъжете, след като се наложи като домакин с 3:0 гейма (26:24, 26:24, 25:20) над „Арда“ (Кърджали), в среща от междинния 20-и кръг.

Макар да постигнаха чиста победа в геймово отношение, играчите на Найден Найденов не стигнаха никак лесно до успеха, като в първите две части бяха затруднени максимално от добрата игра на „Арда“.

По-малко интрига имаше само в оказалия се заключителен трети гейм, в който „Нефтохимик“ пропиля солиден аванс, за да позволи на гостите да се доближат на само две точки при 19:21. Това обаче бе моментно отпускане и със серия от 4:1 точки домакините от Бургас затвориха мача.

Доста по-лесна победа записа отборът на ЦСКА, който се наложи с 3:0 (25:12, 25:20, 25:18) над гостуващия му състав на „Марек“. В зала "Васил Симов" "червените" нямаха никакви затруднения в нито една от частите и логично се поздравиха с бърза победа.

Смятаният за най-интригуващ мач от кръга между отборите на „Хебър“ и „Добруджа“ не се получи, след като гостите от Добрич се наложиха с лекота с 3:0 (25:19, 25:21, 25:19).

Домакините от Пазарджик започнаха по-добре мача и поведоха в резултата в самото начало, но гостите бързо изравниха и се стигна до 11:11. Последваха 3 безответни точки за добруджанци, а разликата продължи да расте, за да достигне 6 точки при 23:17, което реши изхода на гейма. Във втората част „Добруджа“ взе рано инициативата и поведе с 8:3 точки при първата техническа пауза, което позволи на гостите спокойно да доиграят гейма. Това пречупи окончателно съпротивителните сили на домакините и в третия гейм те отново не намериха отговор за разнообразната игра в атака на съперника си.

В последния мач от кръга, игран днес, „Пирин“ се справи с 3:0 (25:17, 25:22, 25:18) с гостуващия отбор на „Тетевен“. Илиян Преспов отбеляза 15 точки за победителите от Разлог, а още 12 добави Благовест Катранджиев.

В класирането „Нефтохимик“ води със 17 победи и едва 3 загуби, докато втори е тимът на „Монтана“ с 15 успеха и 4 поражения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени