Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хокеистите на Чехия елиминираха САЩ след дузпи

Хокеистите на Чехия елиминираха САЩ след дузпи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят Павел Француж се превърна в герой за отбора на Чехия, след като отрази всичките пет наказателни удара към вратата си и помогна на чехите да победят САЩ с 3:2 след изпълнение на дузпи (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0). Така чехите станаха първият отбор при мъжете, който се класира за полуфиналите в турнира по хокей на лед на олимпиадата в Пьончан, а за място на финала те ще спорят с победителя от срещата между Норвегия и Олимпийските спортисти от Русия.

Срещата в хокейния център в Ганнън бе изключително равностойна още от самото начало, макар че американците откриха резултата сравнително рано. Още в седмата минута Райън Донато се възползва от подаване на Трой Тери и вкара шайбата в мрежата на съперника. Чехия обаче отговори девет минути по-късно, когато Ян Ковар намери Ян Колар и той изравни.

В 29-ата минута на мача Чехия осъществи пълен обрат чрез Томас Кундратек, но 129 секунди по-късно тимът на САЩ изравни чрез Джим Слейтър, въпреки че в този момент янките бяха с човек по-малко на леда. Това обаче се оказа последният гол в редовното време, а дори и в 10-минутното продължение ново попадение не падна, което наложи изпълнението на дузпи. При тях Петър Кукал вкара единственото попадение за чешкия тим, а Француж спаси всички изстрели на американците към вратата си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна