Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Пачелиев е имал редовен договор във Френския чуждестранен легион

| обновено на 21.02.18 в 17:59
Снимка: Ани Петрова, БНР

35-годишният Иван Пачелиев е имал редовен петгодишен договор във Френския чуждестранен легион. Това съобщи пред "Хоризонт" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Задържаният е бил в легиона от 2009-а до 2014-а година. В същото време службите у нас нямат официална информация колко са българите, служещи в това подразделение на френската армия.

Главен комисар Младен Маринов посочи: 

Информация по отношение на работата и действията, които се извършват там, няма как да добием, тъй като е класифицирана информация и се ползва само за легиона. 
Оръжието, което бившият легионер е притежавал е било
Законно притежавано от него оръжие за спортни цели, което е с европейски, в случая френско разрешително, две ловни карабини и боен револвер.

Официална и централизирана информация нямаме, тъй като това са си договори, които се сключват между физически лица с легиона. Не искам от действията на определени лица, които са служили в този легион, да правим извод за всички, които са били там. Най-вероятно има и хора, които са си извършвали съвсем професионално задълженията и в момента в обществото се държат нормално и са си нормални граждани. Затова не искам да слагаме етикети, но при всички положения, участвайки в такива мисии, които са на ръба на изпитания на човешката психика, е възможно да има и отклонения. 

В службите у нас няма официална информация за това колко българи са били на служба във Френския чуждестранен легион, обясниха още от МВР.


Местните хора го определят като вълк единак, затворен човек, агресивен, особняк. На този етап не можем да кажем категорично, че е радикализиран, отбеляза още Маринов. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени