Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив

Снимка: Иванка Петрова

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха настанени в Пловдив. Жената беше освободена късно снощи от ареста, без да ѝ бъдат повдигнати обвинения, но не отваря вратата на жилището си и не отговаря на телефона си. 

Директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева заяви, че ако се наложи, ще се търси съдействието на полицията, защото е изключително важно 38-годишната майка на близнаците да обясни защо те са в това състояние. 

Момченцето беше оперирано след тежка травма на главата. И двете деца са недохранени. Момиченцето не може да ходи и не говори. До момента не е осъществена връзка с бащата, който работи в чужбина. Неговата майка, която живее в град Стамболийски е заявила, че не е виждала близнаците от месец май миналата година, защото снаха ѝ прекратила връзка с нея. По думите на бабата до тогава децата са били гледани добре, гостували са редовно и на нея. 

За нас в случая става въпрос за насилие, каза отново Надя Танева и затова след изписването на децата те няма да бъдат връщани при майката. Тя не е с отнети родителските права, но с нея ще работят специалисти. Ще се обсъжда и вариант бабата също да се включи в отглеждането, но най-напред лекарите трябва да преценят за какъв период децата ще се нуждаят от медицински грижи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна