Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Може и в България

БНР Новини
Александър Кенанов
Снимка: личен архив
Намерете вашето нещо, онова, което не просто ви вдъхновява, а живее и диша чрез вас. Визуализирайте го – точно, ясно и в детайли. Придайте му образ, влейте му живот и енергия, та дори и малко стрес. Превърнете го в пълнокръвен проект, който да заживее собствен живот. Или както казва продуцентът и мениджър Александър Кенанов, намерете тема, която ви вълнува и я направете интернационална. Именно на темите, които вдъхновяват Александър и на пътя, който го е отвел до мястото, на което се намира сега посветихме цялото си „Време и половина“ днес.

Александър Кенанов не е просто първият българин, получил спортна стипендия, за да играе американски футбол в Оклахома, САЩ, нито българинът, който е преживял торнадо, наводнение и нашествие от 22 диви тигъра в един ден, докато кротко си пише проект вкъщи. Той е млад човек, който вярва в себе си и във възможностите, които му предлага родното място. Поставя си високи цели, не робува на късмета и познати оправдания като „българска работа“ и следва визията си за живота. А тя е доста привлекателна – много кино във всякакви форми, насочено към хората, а и към печалбата, в което, разбира се, няма нищо лошо. Именно това кино го отвежда и до принца на Абу Даби и Джерард Бътлър.
Александър няма формула за това как се създава успешна продуцентска компания в България, а просто хъс и амбиция, които е възпитал в себе си благодарение на американския футбол. Оказва се, че футболът и киното не са толкова различни. Затова, ако вече предизвиках интереса ви, чуйте историята на Александър в поредицата ни „Младите в изкуството“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени