Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели и съдебни охранители протестираха в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Двайсетпроцентно увеличение на заплатите поискаха служителите на Главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" в Кърджали. Това стана на проведения тази вечер протест пред сградата на съдебната палата в града.

В протеста участваха около трийсетина от общо 43-мата служители на местните структури на двете Главни дирекции. Те избраха да проведат протеста си в извънработно време, за да може да се включат повече техни колеги.

Според Наско Атанасов, председател на едно от синдикалните дружества, заплатите трябва да се изравнят с тези в системата на МВР.  В момента основното месечно възнаграждение на работещите в двете дирекции в Кърджали е 718 лева. Протестиращите настояха и за подобряване на условията на труд. Казаха, че няма промяна в исканията им отпреди месец, както и нямат конкретен отговор на поставените проблеми.

Затова в събота в София ще се проведе национален протест. От Кърджали се очаква да заминат около 30 охранители. Ще участват всички, които в този ден не са на работа, казаха протестиращите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна