Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Държавният резерв получи втора извънредна финансова инжекция, този път от 156 милиона лева, съобщава "Сега". Държавната агенция тихомълком се оказа сред галениците на хазната и очевидно не дразни премиера с ударното нарастване на разходите си още в началото на годината, коментира вестникът. За втори път, в рамките на месец, държавният резерв получава допълнително финансиране, което, кой знае защо, не е предвидено в бюджета, пише "Сега".
Свалянето на Жаблянов отива в Конституционния съд и Страсбург, пише "Дума". Вчера заместник-председателят на Народното събрание от квотата на БСП Валери Жаблянов беше отстранен от поста по предложение на ГЕРБ. Водещото заглавие на "Земя" е "Диктат на мнозинството". Новата тройна коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти-ВОЛЯ свали Жаблянов, пояснява изданието. 
След грипа, болни с възпаление на ушите пълнят болниците, съобщава "Телеграф". Вирус ни държи десет дни глухи. Пет хиляди души на седмица търсят доктор, всеки пети от тях е с изписан антибиотик.
В интервю за "24 часа", председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари, доц. Любомир Киров, заявява: Здравната каса отдавна загуби определената й в началото функция." 
Смяната на касовите апарати блокира бизнеса, пише "Монитор". Малки и средни търговци молят за промяна в наредбата за фискалните устройства, за да не се появят проблеми във връзка с изискването на НАП за връзка в реално време, за да не се укриват приходи.
Промените в Закона за горите отложени от правната комисия, информира "Труд". Депутатите извадиха спорната точка от дневния ред с аргумента, че корекциите трябва да се гласуват първо в Комисията по земеделието. Според вестника, зад това решение стои "зелен" натиск. 
Две българки еврошефове, е водещото заглавие на "Стандарт". Освен избраната за генерален директор на Евростат Мариана Коцева, Андрияна Сукова стана заместник-генерален директор на генералната дирекция "Трудова заетост" към Европейската комисия. Сукова беше заместник-министър на земеделието по времето на тройната коалиция.
МВР хвърли сто полицаи срещу мъж от село Орешник, пише "Сега". Часове наред барети, сапьори и жандармерия обсаждат барикадирал се в селска къща нарушител. МВР има дълга и не особено успешна история при подобни опити за задържане на нарушители, припомня вестникът. "Стандарт" е изчислил, че 80 спецполицаи са участвали в акцията за залавяне на мъжа от Орешник с прякор Дюмона. Иван Пачелиев се барикадирал в дома си при опит да му връчат призовка, пояснява изданието. 
В интервю за "Труд", директорът на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов уверява, че в поверената му област няма бандити на свобода.
Мощно течение погълна българин на 180 метра до остров Бали, съобщава "24 часа" на първа страница. От 15 февруари, 42-годишният Костадин Канавров е в неизвестност. Харпунджията бил натоварен с прекалено много тежести на колана и не успял да се пребори със силната стихия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени