Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в затворите и съдебната охрана в Търговище излизат днес на протест

Снимка: БГНЕС

От 17.00 часа днес пред Съдебната палата в Търговище ще има протест на служителите от синдикат "Охрана". Исканията са за 20% увеличение на възнагражденията и подобряване на условията на труд, обясни прeд "Хоризонт" председателят на профсъюза Ангел Дачев:

Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както в целия сектор "Сигурност" е рискова, така че ние желаем да бъдем възнаградени за труда си, който полагаме, и съвсем е нормално нашето искане. Нямаме нещо, което да ни спре да го искаме, защото работим по Закона за МВР. 

Срещаме подкрепа от министър Цачева, от зам.-министъра, Съюза на съдиите, Асоциацията на прокурорите. Всички са на нашата страна. Въпросът е да се прояви разбиране към нашите искания и да бъдат удовлетворени, подчерта председателят на синдикат "Охрана" в Търговище. 

Щафетните протести на надзирателите в затворите и служителите на "Съдебна охрана", преди насрочения за събота национален протест в София, се проведоха вчера в Разград, където имаше подкрепа от граждани и от адвокати, в Плевен, в Белене и в Кърджали.

Синдикатът на служителите в затворите отправи покана към правосъдния министър Цецка Цачева да присъства на националния протест в събота.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна