Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На дневен ред в парламента са поправки на Антикорупционния закон, влязъл в сила преди по-малко от месец

| обновено на 22.02.18 в 12:31
Снимка: БГНЕС

По-малко от месец, откакто влезе в сила Антикорупционният закон и в дневния ред на парламента са включени за обсъждане поправки към него. На утрешното пленарно заседание ще бъде разгледан и Законът за обществените поръчки.

Въпреки че съставът на новата Антикорупционна комисия все още не е попълнен, депутатите вече искат да променят законa, с който тя беше създадена. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ и неговият заместник Християн Митев от "Обединените патриоти" предлагат да се даде гратисен период до 1-ви декември 2019-а година за общинските съветници по отношение на несъвместимостта на длъжностите и конфликта на интереси. Според новия закон, който влезе в сила в края на януари, общински съветник не може да взема участие в управата, в надзорния или в контролния съвет на търговски дружества с общинско участие или да работи като прокурист, синдик или ликвидатор. 

Председателят на парламента Цвета Караянчева предложи промяната в дневния ред. От "БСП за България" се противопоставиха. Депутатът Крум Зарков
Свидетели сме на поредното скорострелно законодателство. Двата законопроекта, които току-що гласувахме да разглеждаме в зала, са внесени от народни представители едва на 19-и февруари. По тях няма постъпило нито едно становище. Вчера ги обсъждахме на комисия и те са доста проблематични.
Цвета Караянчева добави, че няма законова пречка двете точки да бъдат разгледани по време на заседанието на парламента утре. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна