Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Маевска, Цветелина Найденова и Ренета Камберова - официално със степен бакалавър от НСА

4
Снимка: НСА прес

Бронзовите медалистки от олимпийските игри в Рио де Жанейро, абсолютните европейски и световни шампионки по художествена гимнастика Михаела Маевска, Цветелина Найденова и Ренета Камберова получиха на официална церемония дипломите си за висше образование от Националната спортна академия „Васил Левски“, степен бакалавър.

Михаела Маевска: Винаги съм си мечтала да мятам шапка. Много съм щастлива, че най-накрая успях да приключа с висшето си образование.

Цветелина Найденова: Много сме щастливи. Това беше доста дълго чакано събитие. Нямахме търпение да облечем тези тоги и да мятаме шапките. Вече дипломите са в ръцете ни. От тук нататък ще следваме магистратура „Спортна журналистика“.

Ренета Камберова: Това е едно безкрайно самочувствие за нас. Вече не сме само успели спортисти, а и интелигентни спортисти. Записахме и магистратура, защото наистина имахме голям обхват за развитие и ние се възползвахме от него. Надявам се и следващото поприще да бъде също толкова добре завоювано, както и тези до сега.

Сред абсолвентите бакалаври бяха и състезателите по борба Николай Байряков и Даниел Александров, както и състезателят по мотоциклетизъм Ангел Караньотов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени