Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалният прокурор за руската намеса в изборите на САЩ – с нови обвинения срещу бившите служители на Тръмп

Робърт Мълър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специалният прокурор Робърт Мълър, водещ разследването дали е имало руска намеса в изборите в Съединените щати, предяви нови обвинения срещу Пол Манафорт и Ричард Гейтс, бивши служители на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп, предадоха световните информационнни агенции. 

Манафорт е обвинен в изпирането на над 30 милиона долара, които е укрил от властите с помощта на Гейтс, който, от своя страна, е обвинен в подаване на фалшиви данъчни декларации, недеклариране на сметки в чужбина и банкова измама. Гейтс се присъедини към предизборния щаб на Тръмп, след като Манафорт за кратко стана негов ръководител. 

През октомври Мълър вече предяви срещу двамата обвинения, включително неверни показания, пране на пари и нерегистриране като чужди агенти. Обвиненията са във връзка с лобистка дейност за бившето проруско правителство на Украйна, която са вършили, преди да започнат работа в предизборната кампания на Тръмп, припомня ДПА.

Обвиненията срещу Манафорт и Гейтс не са свързани с дейността им като част от предизборния щаб на Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!