Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзирателите в Пловдив излизат на пореден протест

В Ловеч също са планирани два протеста

Снимка: Радио Шумен

Днес на пореден протест излизат пловдивските надзиратели и служителите от съдебната охрана. Митинги ще се проведат сутринта през сградата на затвора и следобед пред съдебната палата. Те са част от продължаващите протести пред затвори, арести и съдебни сгради в редица градове в страната. В събота се предвижда да бъде проведен национален протест пред Министерството на правосъдието.

В Ловеч също са планирани два протеста.

Заместник-председателят на синдикалното дружество в ловешкия затвор Нейко Комитски посочи, че служителите продължават да настояват за изравняване на заплатите им с тези на служителите в МВР и увеличаване на щатните бройки в местата за лишаване от свобода.

Тъй като сме останали на санитарния минимум. Това крие опасност както за нас като служители, така за сигурността в страната.

Комитски допълни, че чрез посланиците на страните-членки на ЕС ще бъдат изпратени писма на министрите на правосъдието им и вътрешните работи.

И те да се запознаят каква е ситуацията в България и евентуално да ни помогнат за изпълнението на нашите основателни искания. Тук не става въпрос да се политизират нещата. Обръщението ни е към държавата.

Комитски допълни, че протестите ще продължат:

До пълното изпълнение на нашите искания, с всички законови позволени средства. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна