Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години българска оперета

БНР Новини
Юли Дамянов
Снимка: Пламен Генчев

По случай юбилея в музикалния театър предстои премиера. Публиката отново ще се радва на „Царицата на чардаша“ на Имре Калман. Няма човек, който да не може да запее нещо от тази великолепна творба. Най-малкото прочутото „Помниш ли ти, на нашата обич мечтите“, а образите на Лиляна Кошлукова, Минко Босев, Лиляна Кисьова и Видин Даскалов са запечатани в сърцата на всеки меломан. В събота ще бъде представена новата версия създадена от режисьора Адриан Халендер и сценографа Иван Савов. На пулна ще застане Юли Дамянов. Заедно със звездите на театъра Добрина Икономова, Богомил Спиров, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Николай Петров и Христо Сарафов пред публиката ще се представят и младите изпълнители, за които ще ни разкаже Юли Дамянов в звуковия файл.





Юбилеят на театъра ще продължи с още любими за публиката заглавия. Една от най-добрите български оперети „Бълмгари от старо време“ на Асен Карастоянов отново ще бъде поставена, като режисурата този път ще бъде осъществена от Александър Мутафчийски. Искам това да бъде историята на Ромео и Жулиета от Карлово - казва Юли Дамянов.
Голямото предизвикателство е подготовката за мюзикъла „Фантомът на операта“ на Ендрю Лойд Уебър. За участие е обявен кастинг, като първата дата е 28 февруари. С постановката е ангажиран акад. Пламен Карталов.
Още за работата над двете заглавия може научите от Юли Дамянов в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна