Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха мрежа за проституция в Банско

| обновено на 24.02.18 в 19:40

Шестима са задържаните при акцията на полицията в Банско, при която беше разбита престъпна мрежа, занимаваща се със сводничество и разпространение на наркотици. При обиските са били открити различни видове наркотици, които били предлагани от така наречените „викачи“ пред ресторантите и механите. Установени са били повече от 20 момичета, които са предоставяли сексуални услуги срещу заплащане. 

В рамките на две досъдебни производства прокуратурата е разпитала десетки свидетели, съобщи прокурор Ружена Кондева:

Работи се по  отношение на тези задържани лица. При събиране на достатъчно доказателства ще им бъде повдигнато обвинение. 24 часовият срок изтича някъде през нощта така че има време към настоящия момент все още е рано.


Главният секретар на МВР Младен Маринов разкри подробности за операцията, проведена през изминалата нощ в курортния град:

Две заведения, които реално са използвани за проституция и разпространение на наркотични вещества. Има задържани четири души - двама организатори, двама, които са съдействали по намиране на клиенти и обслужване на клиентите, 20 момичета, които са използвани за тази дейност и много пари и наркотични вещества от различен вид, за които в момента се назначава експертиза, за да се установи количеството и от кой вид са точно.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени