Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарадж се закани да се върне в челните редици на политиката, ако има втори референдум за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият лидер на британската Партия за независимост Найджъл Фарадж се закани да се върне в челните редици на политиката, ако британското общество получи възможност да гласува във втори референдум за Брекзит. Той каза това в реч във Вашингтон, като изтъкна, че „подкрепата му за Доналд Тръмп е била най-доброто решение, което някога е взел  в живота си“.

Найджъл Фарадж, който бе представен като "Г-н Брекзит“ на годишния конгрес на американските консервативни активисти във Вашингтон заяви, че ако хората отново бъдат объркани и се стигне до втори вот той ще се завърне и няма да играе „добрия човек“.

Има опит на тази Несвета троица – големите банки, големия бизнес и големите политици – да спре Брекзит, заяви Фарадж и допълни, че ако те поискат тази битка ще си имат работа с него. Фарадж използва повода отново да похвали президента Доналд Тръмп с думите, че е „надхвърлил всички очаквания и е на път да се превърне в наистина велик президент на страната“.

Преди задаващите се през ноември частични избори за Конгрес, Фарадж призова американците да не бъдат безразлични, защото това е най-голямата опасност за постигнатите досега успехи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!