Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" се измъкна от предпоследното място в Първа лига след успех над "Верея"

"Дунав"
Снимка: Архив

"Дунав" се измъкна от предпоследната позиция в Първата ни професионална лига по футбол, след като се наложи с 2:0 срещу "Верея" като домакин. Русенците изпревариха с точка "Етър" и "Пирин", а старозагорците останаха на шеста позиция.

"Дунав" беше по-добрият отбор през първото полувреме и успя да отбележи първия гол в 39-та минута, преди което направи няколко пропуска. Васил Шопов беше автор на победния гол, след като стреля към вратата на Богомил Цинцарски, а топката се отклони съвсем леко от тялото на Иво Иванов и гредата, за да попадне в мрежата на старозагорците.

"Верея" изнесе играта в половината на "Дунав" през второто полувреме и отправи първите си два удара към вратата на домакините, но до гол не се стигна. За сметка на това русенците стигнаха до гол в 62-та минута, след като Елиаш да Силва фаулира Бирсент Карагарен в наказателното поле и главният съдия Георги Давидов даде дузпа. Красимир Станоев беше точен за 2:0. До края на мача нямаше повече сериозни положения и той завърши с победа за "Дунав".

"Верея" остана на шесто място с актив от 31 точки и пет повече от "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив).

Мач от 22-ия кръг на Първата ни футболна лига:

"Дунав" - "Верея" 2:0 (1:0)
голмайстори: 1:0 Васил Шопов 39, 2:0 Красимир Станоев 62-дузпа
Градски стадион, Русе
главен съдия: Георги Давидов
жълти картони: Диян Димов, Христо Попадийн ("Дунав"); Георги Андонов, Елиаш да Силва, Пламен Тенев, Антон Огнянов, Иво Иванов ("Верея").
състав на "Дунав": Мартин Луков, Христо Попадийн, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Петър Патев, Диян Димов, Красимир Станоев, Васил Шопов, Бирсент Карагарен (83-Виктор Сандес), Бранимир Костадинов (67-Юлиан Ненов) и Луис Силва (54-Мухамаду Ндиайе).
състав на "Верея": Богомил Цинцарски, Иво Иванов, Пламен Тенев, Здравко Запрянов, Костадин Слаев, Георги Вълчев (7-Савио Нсереко), Венцислав Бенгюзов (46-Елиаш да Силва), Илиян Йорданов (61-Антон Огнянов), Милен Танев и Валери Домовчийски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна