Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов определи идеята на БСП за одържавяване на бизнеса на ЧЕЗ в България като шега

Б. Борисов: Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени

| обновено на 25.02.18 в 16:08
Снимка: БГНЕС

Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега. Това каза премиерът Бойко Борисов в Сандански, където разговаря с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия:

Вчера колегите от БСП, приемам, че добронамерено, казват „държавата да извади 380 милиона евро да я купи“. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про” и ЕVN защо не ги купим? Защо да гарантираме на половината българи държавна компания, примерно, а другите частни, след като и с трите се съдим?, попита премиерът. 

Оттук нататък по случая ЧЕЗ много важна е ролята на регулатора - каза премиерът Бойко Борисов:

Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия, но тук много важното условие е много силният регулатор. Единственото спасение от частния бизнес или да го държим в необходимите правила е независимите регулатори. Вчера разговарях и с КФН, разговарях и с КЕВР. Внимателно ще проследим като дойдат в нашите институции. На едните мога да разпоредя на ДАНС, другите мога да ги помоля, да са независими регулатори, и ще видим как ще се развият нещата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени