Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На сцената няма „Играй!“, има „Бъди!“

БНР Новини
Радина Боршош
Снимка: Личен архив

Първата ми среща с нея беше на медийната прожекция на най-новия й проект – романтичната комедия „Привличане“. Признавам, останах много приятно изненада. Беше остроумна, искрена, с ясно съзнание за качествата и недостатъците на своята героиня и защитаваше българското. Това ме накара да поискам да я опозная. Така, в рамките на поредицата ни „Младите в изкуството“ се срещнах с Радина Боршош и затвърдих вече изграденото впечатление – за нея, на сцената, а и пред камерата, няма „Играй“, има „Бъди!“.
С такава любов говори за киното и най-вече за театъра, с такъв респект се отнася към хората, които са я научили на майсторлък и уважение към професията, че започваш да се чудиш наистина ли е на 20. Превъплътила се в немалко роли – 17-годишната Аня от „Солвейг“, Ива от „Маймуна“, Деспина от „Ние, нашите и вашите“, Соня от „Привличане“, играе и в постановката „Лисичета“ с режисьор Бина Харалампиева – и е почерпила от всекиго по нещо. Не се притеснява да бръкне в актьорската си торбичка и да извади някой нов персонаж. Подготвена е. Събува мръсните обувки и влиза в нейния личен храм – театъра. За киното пък е подготвила доза спокойствие и надежда за нови светове, от които да черпи енергия и вдъхновение.
Гледаш я и в съзнанието ти започва да звучи:
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика – лъчи
Не искат и не обещават те...

И така, с нейния, а пък и с моя любим Яворов разгърнахме, макар и малка част, от страниците на живота на младата актриса. Мога да й дам безброй определения, но не искам. Не защото самата тя мечтае на хората да им е трудно да я определят, а защото искам всеки сам да стигне до нея.
Затова „Бъди!“ и чуй разговора с Радина Боршош в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна