Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават наградите БАИТ за принос в развитието на IT технологиитe

Журналистът от програма "Хоризонт" Добромир Видев също е номиниран за един от призовете

Снимка: архив

На официална церемония Българската асоциация по информационни технологии ще раздаде традиционните си годишни награди. Тазгодишното издание на конкурса е под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Ще бъдат връчени десет награди в десет категории, както и една специална награда за личност с принос за развитието на информационните технологии. 

Най-голям брой участници традиционно има в образователната награда - това съвпада с големия интерес на IT бизнеса за решаването на проблема с недостига на кадри, изтъкна пред "Хоризонт" Огнян Траянов, председател на УС на БАИТ. Силно изявен интерес по думите му има и към въведените тази година нови категории, насочени към позиционирането на България като IT хъб не само на Балканите, но и като източник на качествени IT специалисти и продукти.

Огнян Траянов отбеляза като особеност на тазгодишното издание на наградите снижаването на възрастта на участниците в категорията "Младежка награда" - двама от номинираните са ученици, а най-младият участник е само на десет години.  

Журналистът от програма "Хоризонт" Добромир Видев също е номиниран за един от призовете. 
Цялото интервю с Огнян Траянов слушайте от звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна