Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Руската опозиционна партия "Яблоко" призова президента Владимир Путин да не засяга в годишното си послание до парламента, което ще бъде произнесено на първи март, основните насоки на вътрешната и външната политика, а само да отчете резултатите от досегашната си дейност, пише "Ведомости" и уточнява, че от партията смятат, че държавният глава не трябва да превръща посланието си в предизборна програма.

Очаква се в обръщението да залегнат подготвяните в момента нови укази на Путин като бъдещ президент, коментира темата пред онлайн изданието "Собеседник" - Андрей Колесников от Московския център "Карнеги".
 Отправеният от президента на Южна Корея Мун Дже-ин призив за подновяване на диалога между САЩ и Северна Корея, е една от темите, на които спира вниманието си "Вашингтон пост". Изданието коментира, че Мун Дже Ин не разполага с много време, за да постигне дипломатически успехи. В публикацията се уточнява още, че на 1 април Сеул трябва да участва в общи военни учения със САЩ - събитие, на което Пхенян всяка година реагира гневно и обикновено замразява всички дискусии със Сеул за двата месеца на ученията, отбелязва изданието. 
Тема за гръцките издания са неофициалните информации за готвени промени в кабинета на Алексис Ципрас. Нюз.ин коментира, че това се случва, след оставката на министъра на икономиката и на втория министър на труда, подадени след разкрития за получавани субсидии за наем на апартамент от страна на зам.социалния министър.          
Списание "Шпигел", чиято статия цитират вестниците, пише в заглавие:
"Една от най-богатите гъркини политици е принудена да напусне кабинета", тъй като в продължение на десет години е получавала държавни субсидии, за да държи апартамент под наем в скъп квартал в центъра на Атина. 
Германското издание припомня, че наемът е бил даван, при все че един на всеки трима гърци живее на прага на бедността.     


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени