Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп избра Брад Парскейл за мениджър на кампанията му за втори мандат

Брад Парскейл ще ръководи кампанията на Доналд Тръмп за втори мандат.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи политическия стратег Брад Парскейл за мениджър на кампанията му за втори мандат на изборите през 2020 г., съобщи Ройтерс.

Кампанията на Тръмп обяви, че планира да използва таланта на спеца по медийни технологии в интернет, за да помогне на републиканците на междинния вот за Конгрес през ноември тази година.

Парскейл (42 г.) бе назначен в „Тръмп организейшън“ - компанията на Тръмп, през 2011 г. През 2015 г. той бе помолен да създаде сайт в помощ на проучвателната му кандидатура за Белия дом, а година по-късно стана директор на кампанията му за дигиталните медии и технологии.

В съобщението за назначението има цитати с подкрепа от сина на Тръмп - Ерик Тръмп и от неговия зет и старши съветник Джаред Кушнър.

Брад е смайващ талант и бе с основна роля за нашия успех през 2016 г. (на президентските избори). Той има пълното доверие на нашето семейство и е перфектният човек да оглави кампанията, казва Ерик Тръмп.

Доналд Тръмп (71 г.) вече показа, че има намерение да се бори за втори мандат, като изпрати писмо за намерение до Федералната изборна комисия на 20 януари 2017 г. - деня, в който встъпи в длъжност като президент.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени