Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буруджиева: Коалицията е стабилна, защото условието е пребиваването ѝ във властта

Татяна Буруджиева
Снимка: БГНЕС

„Коалицията е стабилна, защото условието за коалицията е пребиваването във властта". Това каза в интервю за предаването „Нещо повече“ политологът Татяна Буруджиева.

„Патриотите не са дали никакви сигнали, че искат да се откажат от властта. Те са малко като ДПС, които постоянно обявяват поход към властта, обаче без предсрочни избори. Истината е, че отказ от участието в правителството не се задава. Другият вариант на стабилността е какво биха казали хората и дали продължават да искат това правителство. Не случайно премиерът Борисов припомни ситуацията от 2013 година. Онова, което трябваше да се отиграе сериозно от страна на Борисов, беше да се покаже спокойствие и стабилност на управлението по отношение на това какво ще се случва с тока, цените на тока и енергетиката“, обясни тя.

Според Буруджиева хората все по-трудно ще се доверяват на една опозиция, която иска властта, а в същото време е тежко изолирана в Европа:

„Всички достатъчно много сме работили за членството на България в ЕС, за да се откажем от пътя си. Няма предложен друг път, но в същото време е много остро поведението на БСП по отношение на Европа".

„Нали не можем да си представим, че министърът на труда не си е дал труда да проследи какво става при толкова важна промяна в неговата сфера“, каза Буруджиева и добави:

„Ако има някакъв проблем премиерът, според мен, това е министрите наистина да си вършат работата извън това, което се случва в европредседателството.“

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна