Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България потвърди подкрепата си за европейската перспектива пред Черна гора

Премиерът Борисов и разговарял с президента на Косово Тачи, като е подчертал важността на проектите за свързаност на балканските страни

| обновено на 01.03.18 в 13:06
Душко Маркович и Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

България е потвърдила подкрепата си за европейската перспектива на Черна гора, включително и с експертиза на наши представители в различни области. Това съобщава пресслужбата на Министерския съвет, като уточнява, че темата е била обсъдена в разговор между премиерите Бойко Борисов и Душко Маркович преди организираната от българския министър-председател и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер среща с лидерите на Западните Балкани в София.

Маркович и Борисов споделят общото мнение, че е необходимо да започнат важните инфраструктурни проекти за свързаност в региона.

Правителствената пресслужба съобщи още, че в разговор с президента на Косово Хашим Тачи премиерът Борисов е подчертал необходимостта от реалното изграждане на транспортни, енергийни и дигитални коридори на Балканите и е посочил, че с подкрепа от различни финансови институции има възможност да се инвестира в изпълнението на конкретни проекти.

В София лидерите на страните от Западните Балкани, българският премиер Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обсъждат перспективата пред региона и възможностите за инфраструктурна и дигитална свързаност. С посещението в столицата приключва балканската обиколка на Юнкер.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени