Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нещата се случват, когато е трябвало да се случат“ – премиерен компактдиск на Данчо Радевски и Огнян Константинов с творби за кларинет и виола от Макс Брух

БНР Новини
Огнян Константинов, Аделина Александрова и Данчо Радевски (отляво надясно)
Снимка: Гроздан Христозов

В празничното издание на „Предаване без име“ специалните гости са двама: кларинетистът Данчо Радевски и виолистът Огнян Константинов. Поводът също е празничен – премиерата на един компактдиск с творби за кларинет и виола от Макс Брух, чиято поява идва точно навреме: през 2018-а се навършват  180 години от рождението на композитора. В компактдиска, който е дело на фондация „Образователен форум“ и фирма KMM, са включени Осемте пиеси, опус 83 за кларинет и виола (с участието на пианиста Стефан Врачев) и Двойният концерт за кларинет, виола и оркестър опус 88 в ми минор (съпроводът е на Симфоничния оркестър на БНР, дирижиран от Григор Паликаров).

Снимка

Каква е „малката история“ около възникването на този проект и появата на дуото изобщо, какво свързва двамата музиканти в такъв нетрадиционен ансамбъл и вярват ли, че той има бъдеще – всичко това ще научите от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна