Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска България да работи за отмяна на санкциите срещу Русия в декларация за 3 март

Снимка: БГНЕС

В декларация, посветена на националния празник 3 март, от БСП поискаха България да работи за отмяна на санкциите срещу Русия. 

От парламентарната трибуна депутатът Александър Симов се обяви и срещу "опитите за отричане на заслугите на Русия за Освобождението на България". 
"Добрите отношения с Русия не са въпрос просто на спомени и романтика, а на реален национален интерес. Ние трябва и може да бъдем мост между Европа и Русия. Призоваваме България да работи за поетапна отмяна на санкциите, както и за предприемане на конкретни мерки за подобряване и задълбочаване на двустранното сътрудничество както в политическо и икономическо, така и в културно измерение".

Преди това с декларация за 3 март излязоха и от ГЕРБ. 

"Въпреки всекидневните пререкания и политически противоборства, ние помним подвига на героите, жертвали живота си за свободата на отечеството" прочете  депутатът от ГЕРБ Галя Захариева.

"Всеки ден трябва да се гордеем, че сме потомци на велик народ. 3-ти март е празник на нашия дух като нация. Той е отговорност към нашата история и към възпитанието на новите ни поколения".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна