Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова остана 11-а в Бирмингам

Габриела Петрова

Лекоатлетката Габриела Петрова завърши на 11-о място в дисциплината троен скок на световното първенство в Бирмингам, Великобритания.

Тя направи два фаула, а в третия опит успя да скочи 13,91 метра, което не ѝ позволи да продължи като една от осемте с най-добри резултати.

Световна шампионка за втори пореден път стана Юлимар Рохас от Венецуела с 14:63 метра от пети опит, което е най-добър резултат за сезона. Сребърният медал е за Кимбърли Уилямс от Ямайка, която постигна 14:48 м. Трета е Ана Пелетейро от Испания с 14:40 метра.

 "Честит празник на всички българи. Много исках да зарадвам днес всички, но уви не стана. Със сигурност съм допуснала грешки, въпреки че за първи път от доста време бягането ми се получаваше и влизах със скорост. Чисто технически има елемент, който не съм доизпипала както трябва. И дозата късмет също ми липсваше днес, но когато не е писано - не става. За съжаление случват се и такива моменти", коментира за "Спорт и музика" по БНР Петрова.

Довечера, след 21 часа българско време, ще стартира и последният български участник в Бирмингам. Това е Момчил Караилиев в тройния скок.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна