Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гласоподавателите в Италия зарязаха центъра и яхнаха популистката вълна. По този начин британския Гардиън коментира вчерашния парламентарен вот в Италия. Вестникът изтъква, че какъвто и да е финалния резултат от вота антисистемното движение "Пет звезди" и ксенофобската партия "Северна лига" ще имат сериозно влияние при формирането на ново правителство. 

Всичките партии във възход в Италия проповядват някаква форма на евроскептицизъм, в която Брюксел третира италианците като роби, агитират за изоставянето на еврото и обещават да поставят интересите на страната пред тези на Европейския съюз, пише Ню Йорк Таймс.

Филмите трябва да изтриват националния суверенитет. По този начин американското издание Уошингтън таймс интерпретира думите на режисьора Гиермо Дел Торо, при награждаването му с Оскар миналата нощ. Дел Торо изтъкна, че кино индустрията изтрива "линиите в пясъка", които представляват границите. Режисорът допълни, че самият той е имигрант, каквито са и сънародниците му Алфонсо Куарон и Алехандро Иняриту, също получавали Оскар за англоезични техни филми. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна