Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доктор Ох-Боли и болните маймуни

Доктор Ох-Боли е най-добрият лекар на животни в света. Той никога не отказва да отиде при някое болно животинче, за да го излекува, а къщата му е истински зоопарк. Там живеят зайци, мечки, вълци, маймуни, папагали, таралежи, крокодили и какво ли още не. Той се грижи за всички, а те му отвръщат с обич и вярност. Вечер като се прибере от работа разказва на всички какво му се е случило през деня. Или пък се сеща за разни невероятни истории от лекарската си практика. Една сутрин при него дойде ранена мармозетка. Беше наранила лапичката си по време на сутрешната си гимнастика. Ох-Боли веднага я прие в кабинета и започна да я успокоява.
Тя плачеше, защото след няколко дни трябва да се яви на състезание по художествена гимнастика. Дали ще успее да се възстанови навреме? Със сигурност! Този доктор е истински вълшебник. Винаги знае какво лекарство да даде на болните животни и да ги накара да се почувстват по-добре. Затова той никога не си взима отпуска. А ако случайно му се прииска да отиде някъде, всички животни тръгват заедно с него. Е, с голяма компания пътуването е още по-забавно!
Какво още ще се случи, ще разберете тази неделя на 11 март от 8.30 ч. в „Детското.БНР“. Само по програма „Христо Ботев“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна